• Muhabbet
  • Oğlum ve konuşma geriliği🥹

Dokunsalar ağlayacak gibiyim. Kimisi abartma bukadar konuşur desede onun yaşındaki çocukların konuştuğunu gördükçe içim gidiyor. Oğlum 3 yaşında ve konuşamıyor sadece anne baba anneanne dede düdüt gitti bune gel kanka gol acıyor mama patates çiş polis diyor başka bişey demiyor. Bez için uğraşıyorum tuvalete oturuyor ama yapmıyor altına yapıyor illa altına yapcakmış tuvalete yapmayacakmış🥹 geçen hafta psikiyatriye götürdüm doktor baktı herşeyi normal göz teması kuruyor sizi biliyor nesneleri biliyor herşeyi anlıyor dedi. Ogünde doktora geldik diye sinirliydi doktor şuan bi komut versem sinirli olmasına rağmen yapacak bir çocuk dedi. Dil geriliği var herşeyi normal ama dedi konuşur öğrenir dedi. Çok üzülüyorum kimseye belli etmesemde ağlıyorum sürekli erken doğum kendisi 33 haftalık doktor onundw etkisi vardır dedi dil bağına baktırıcağım bide. Gerçekten görseniz çok zeki çocuk herşeyi anlıyor herşeyi sadece konuşamıyor işte🥹 ne yapacağım kızlar hiç konuşmayacakmış gibi sanki şuan bunu yazarken bile ağlıyorum ya abartıyormuyum bilmiyorum ama üzülüyorum birde bu kıyaslamalar o konuşuyor seninki neden hala konuşmuyor bilmem ne iyice üzülüyorum

Blondie olur öyle şeyler sıkıntısı yok çok şükür bazıları bülbül gibi bazıları geç konuşuyor benim halamın kızı 15 yaşına kadar konuşmadi hiç tek Kelime etmedi sonra bi anda konuştu şimdi evlendi bile inşaallah konuşacak üzme kendini sürekli konuş onunla oda yavaş yavaş alışır

Blondie BENİM kizmda üç yaşını doldurdu dörde girdi hala düzgün konuşmuyor normaldir diye düşünüyorum herkez anlamıyor ama benle konuşunca ben anlıyorum herkeze de söylüyorum kimse dalga geçmesin normaldir konuşacak bunun için üzme kendini bez konusuna geleceksek ben iki yıldır uğraşıyorum hala altına kaçırır geceleri de bezini bağlarım yapacak bişey yok büyüdükçe alışacak

Blondie benim oğlumda 27 aylık olcak bu ayın dokuzunda dediğiniz şeylerin hepsi benim oglumdada var benimkide konusmuyo bizde oyun atölyesi ne yazildik bakalım faydasını görürüz umarım

Blondie benimki de 28 aylık sadece baba del del mama su başka bir şey yok anne bile demiyor..istemediği bir şey olsa bağırıyor moralimi çok bozuyor düzgün ilgilenmedim mi bu çocukla diye..tek tesellim dediğimi anlar yap getir dediğim her şeyi yapar kolay kolay bir şeyi unutmuyor bir şeyi bir kere yapalım zaman geçsin aynı şeyi aynı şekilde ister yerleştirir..her şeyi parmakla gösterip ıhlayarak ifade ediyor

Blondie bu kıyaslamalar yüzünden böylesin canım benim sen ne takıyorsun milleti ağzı olan boş boş konuşuyor zaten
            Oğlunu bir kreşe yada akranlarıyla vakit geçirecek yerlere götür açılır zamanla doktorun dediği gibi erken Doğan bebeklerde bu normal yengem tüp Bebek tedavisi ile oğlu oldu oğlumla yaşıt oğlu oda aynı senin oğlan gibiydi kreşe verdiler bülbül gibi de konuşuyor artık
            Çocuğa otizm dediler sonra Yok dikkat eksikliği vs bir sürü doktora götürdüler bişey çıkmadı anlayacağın çocukların hep akranlarıyla vakit geçirmeleri gerekiyor

perimasali802_ asla her huyu öyle mesela bebek arabası olmasa yanımda hedefine ulaşana kadar kucağımda ulaştığımız an inip oyun oynuyor 😅 enerjisini hiç boşa harcayıp yormuyor kendisini ya 😅

lgrth yerim ya onu maşallah Rabbim korusun evlatlarımızı 🤲😍
                Çocukları mümkünse akranlarıyla oynatın gerçekten asla eve hapsetmeyin benimkilerde üç tane olduğu için çok birbirlerine konuşuyorlar büyük oğlum diğer oğlum doğduktan sonra kendine gelmeye başladı diyebilirim

Blondie Ailenizde eğer geç konuşan biri varsa normaldir bu genetiktir zaten 3 yaşına kadar 4 yaşına kadar Hatta 7 yaşına kadar normaldir bu Hani hiç kelimesi olmazsa derim Hani bir sorun var ama kelimesi var diyorsunuz her şeyi anlıyor diyorsunuz Bence burada bir sorun Hani yapmayın kendinize ve kesinlikle milleti de takmayın milletine dediğine takılmayın Onlar zaten konuşur Çocuğunuz konuşsa da konuşur konuşmasa da konuşur Siz kimseyi takmayacaksınız kendinize çocuğunuza onunla iletişiminize bakacaksınız Siz çocuğunuza sorun görmüyorsanız Kimin ne dediği takmayacaksınız benim kızım daha 2 yaşına gelmemişti Bana da diyorlardı çocuğun Neden konuşmuyor daha kız 2 yaşına gelmemişti şu an yani 3 yaşında çok güzel konuşuyor çok şükür Şimdi de utanması var çocuğu sevdiklerinde ya da çocuğa soru sorduklarında cevap vermez kızım utanır arkama geçer bu sefer Buna da bir mana buluyorlar neden Çocuğun böyle diye Yani anlayacağın benim kızım güzel konuşuyor utanması var utanmasına bile laf ederler Sen hiç insanların dediğine takılmayacaksın boş vereceksin çocuğunun ne olduğunu sen biliyorsun zaten kimsenin ne dediğini takılma ben de gurbetteyim Benim kızımın hiç arkadaşı yok Benim de aynı şekilde kreşe de göndermiyorum küçük diye ve zaten hani göndermek de istemem bu yaşta Kendim evde yeterince onunla oynuyorum oynayacaklar falan oyun Ne olursa yani oynamaya çalışıyorum Ben de kızımın konuşması için çok çabaladım çok yani şeyler denedim Yani oldu Çok şükür şu an utanması var sadece onu da yani kırsak hiçbir şey kalmayacak işte Ama işte ortam olmadığı zaman Çocuklar arkadaşlar olmadığı zaman yani böyle devam eder yapacak bir şey yok

perimasali802_ akranlar hep tek çocuk asosyal benimki gibiler maalesef 🥲gurbetteyiz fazla çevremiz yok memlekete gidince biraz sosyalleşiyor da nereye kadar 🥲 ikinci çocuğun etkisini bende görürüm inşallah

lgrth anladım canım zamanla bülbül gibi konuşacak inşallah
                      Ne zaman doğum yapican
                      Olacak bak gör susturamyacaksin😄

perimasali802_ Nisan sonu mayıs başı görünüyor 🙂 inşallah ya illaki birgün konuşacak ama anne bile dememesi üzüyor 🥲

Blondie üzülmetin sizi anloyrsa problem yoktur sadece akran iletimi gerkelidir yani arkadas krese gönderin deeim yada oyun atolyeleri var 1 saatlik oralara gideblrsnz daha sonra yarım gün kres falan imkannz varsa götüürn deiem yigenimde 3 yasına akdar konusmadı kres dedi doktor bide dil terapistine gittiler doktor rapor yazdı o yüzden suan 1. Sınıda gidiyr jiç susmaz şimdide doktor asosyallikten oldugunu söylemişti krese o yğzden verdiler ilk zor oldu konusamadıgı için sinirlenyrdu sonra konusmaya baslaynca siniride gecti

Sutlucikolati izliyor ama günde 1. Bucuk saat sıkılır ondada hemen kendi kendine oyun oynar biryere gidelim hep tek oynar hiç girmez çocukların arasına oynamaya keyfi isterse gider oynar

ikiprensesannes Aynen öyle bende uğraşıyorum bez için ama yok yapmıyor çiş diyor geliyor oturuyoruz yapmıyor kalkıyor altına yapıyor