Bahtsizbedevi_ tövbe tövbe çok biliyorsa kendisi yapsın şeytan diyor ağzının ortasına geçir bir tane Allahm doğru yolu göstersin böyle adamlara üzüldüm senin için canm ya Allah sabır versin
Standartları yüksek aile
- Düzenlendi
TombulHatun amin canım benim inşallah ❤️
Bahtsizbedevi_ erkekler hep böyle ailelerin yanında gerçekten akılları çalışmıyor..insanın azıcık vicdanı merhameti olur bencillik yapmaz Allah sabır versin o kadar sıkıntıya hem ısrarla çocuk iste hemde ne yapıyon ki stresin var de bence eşinin tedavi olması lazım anlayış öğrenmesi lazım
lgrth evet canım tedavi olması şart ama asla kabul etmez ben bazen durduk yerde tartışma çıkardığı zaman yine kim ne dedi dediğimde hataları yap yap sonra kim ne dedi de diyo halbuki hiçbi hatamda yok ya kendi kafasında kur yapıp huzursuzluk çıkarıyo ya da ailesinin lafıyla huzursuzluk çıkarıyo ailenin lafıyla hareket etme iş yapma dediğimdede ben 37 yaşında adamım kimsenin lafıyla iş yapmam hareket etmem diyo
lgrth bide ailesinin yanında bana hakaret etmeye küçük düşürmeye bayılır eve çıkıncada hiçbişey olmamış gibi davranır bu hareketinden dolayı sinir oluyorum
sercekus insan sadece karşı cinsle değil evet onun ailesiyle de evlenmiş oluyorsun. Dolayısıyla anlaşabilmek için illaki kendi yaşam standarrtlarından onlarda da arar olursun. Böyle birileriyle denk düşer misiniz %100 olmasada% 60 denklik olsa ne ala derim ben.
Bahtsizbedevi_ kendince erkeklik yapıp egosunu tatmin ediyor işte klasik
Bahtsizbedevi_ çocuklarına bakıp arkanı toplayıp boğazınızı doyurmaktan başka ne yapmışım ki hatam neymiş desen anlamaz mı ay öküz ya çok sinir oldum böyle erkekler çok fazla ya hiçbir şeye yardım etmiyorsun bari dilin uzun olmasın sesin çıkmasın bu ne zorbalık
sercekus düşünceler çok güzel ama sanmıyorum ki bulunsun bulunsa bile samanlıkta iğne aramak gibi tek söyleyebileceğim benim eşimin ailesi bırakalım 50 yılı 150 yıl sonra bile asla bu anlattiklariniz gibi olamaz ailenizi çok kıskandım su an
TombulHatun amin sizinki de böyle devam etsin amin
Öncelikle hepimizin ailelerine , evlerine sağlık ve afiyet diliyorum. Huzurunuz bol olsun. Tüm yanıtlar için çok teşekkür ederim. Hepimiz mutlu olmayı hak ediyoruz 💜
- Düzenlendi
sercekus Eniştem ilkokul mezunu, mesleği kasaplık. Ablam ise babam ve ailesi yüzünden eğitimden mahrum kalmış lise mezunu bir kadındı. Sırf hayallerini gerçekleştirmesi ve içinde ukte kalan eğitim sürecini tamamlaması için ablamın üniversite okumasına destek oldu. Üstelik iki çocuğuna rağmen şehir dışında bölüm kazandığı için her gün trenle gidip geliyordu fakülteye ablam. Tek maaşla hiçbir mülkiyete sahip olmadan hem ev geçindirmek hem çocuk masrafı hem de eşinin eğitim masrafını üstlenmek zor bir sorumluluk. Bu süreçte annem çocuklarına baksa da gece yatağa hep eniştem yatırır, uyumadan doyurur, hatta okumadan önce de ablam hamileyken veya hasta olduğunda temizlik ve yemeği kendisi yapardı. Biz gitsek bizi de ağırlar. Bazen şu yemeği yaptım gelin diye arar.
Velhasıl sorumluluk ve ince fikirlilik asla statü ile kazanılmaz. Bu kişinin eşine karşı vicdanının göstergesidir.
Şöyle bir durum da söz konusu tabi, ablam okuyup memur olarak atanmış diye hiçbir zaman eniştemi küçük görmedi. Biz kendisiyle, onun eşine desteği ve babalığı ile hep gurur duyduk. Eniştem de aşağılık kompleksine girmeden ablam ile gurur duydu.
Yani siz böyle bir aile ortamında yetiştiğiniz için karşınızdaki kişi ne kadar yardımcı olsa da yetiştirilme tarzınız sebebiyle küçük görür müsünüz? Veya tanıştığınız kişi kriterlerinizi karşılasa dahi okumamış ise kompleks yapar mı? Bu durumu kabul edebilmek zaten sorunların önüne geçer. Ama bahsettiğiniz insanlar tabi ki varlar. Neden bulamayasınız, doğru insanla, doğru olduğuna inandığınız kişiyle illaki denk gelirsiniz. Ve evliliğe öyle karar verirsiniz. Umarım evlilik düşüncesine girdiğiniz vakit istediğiniz kriterde bir hayat arkadaşı ile tanışırsınız. ☘️
sercekus yani bunun okumuş olmakla alakası yok bence. İnsanın kendini, düşüncelerini geliştirmesiyle alakalı bir durum. Babam ütüsünü kendi yapar, evi temizler, anneme yardım edip halı yıkar, her işini kendi görür. Keza kayınbabam da öyle. Kaynanama her konuda yardım eder. 4 yıl yaşadım onlarlaw ve kayınpederimin bulaşık yıkayıp, ev süpürdüğü de oldu. Çok şükür eşim konusunda da şanslıyım. Hani diyorsunuz ya denk aile önemli falan benim babam da kayınpederimde ilkokul mezunu ama kendini düşüncelerini geliştirebilmiş insanlar. Eşim öğretim görevlisi ve bazen diyorum sen okumamış da olsan babandan göedüğünle yine böyle biri olurdun.
lgrth bunca uğraşlarımın içinde bide bana beni aldatıyosun deyip psikolojik şiddet uyguluyo
Bahtsizbedevi_ ayy küfrettiricen sabah sabah..tek psikolojik şiddet o mu her şeyde egosunu tatmin edip ezmeye çalışıyor seni sinir oldum
- Düzenlendi
lgrth aynen öyle daha bu sabah yine bağırdı çağırdı bebeğim rahatsızdı acile götürecektik dün temizlik yaptım evi süpürür sildim dolapları silemedim bebeğim durmuyo diye bide benim çocuklarım yaramaz durmuyorlar kalemle boyamışlar odanın duvarını bide elbise dolabını onu görüp bağırıp çağırdı beni anneliğimden vurdu sen anne değilsin sorumsuzsun ilgilenmiyorum Allah belanı versin ölsende kurtulsam yada çekip gidecem anca ya sen ölürsen yada çekip gidersem kurtulurum dedi bağırarak çocuklar sesine uyandı neyse acile götürdük motorla götürene kadarda konuştu hakaretler etmeye başladı hastaneye gittik sesi kesildi sonra eve geldik kahvaltı hazırladım yaptık kendide rahatsızdır serum taktırdı kahvaltı yaptıktan sonra iş saatine kadar uzandı biraz uyudu saati gelince uyandırdım hiçbişey olmamış gibi yanına uzandırıp sarıldı sonra kalkıp işe gitti gerçekten anlamıyorum ben bende sinirlendim keşke ölsemde hepinizden kurtulsam dedim artık dayanamayıp biraz uzun oldu kusura bakma içimi dökmek istedim
Bahtsizbedevi_ Allah sabır versin ya emin ol yanına kalmaz yaptıkları..başka bir yerden işinden gücünden kendisinden çıkar..nankör biz bir çocuğa bakamıyoruz bu devirde 5 tanenin sorumluluğunu taşımak kolay mı madem çok biliyor bir şeyin ucundan tutsun sende merhametinden vur senin hiç mi merhametin yok görmüyor musun neyin içindeyim gibisinden..ay erkekler ya asla empati kurmayı beceremiyorlar kendi istediklerine görüp inanıyorlar başka şeyler gözlerinin önünde de olsa işine gelmeyince inanmıyorlar