elifgamze hayatımın belirli dönemlerinde başladım bıraktım çeşitli sebeplerden. Krizlerim vardı acilde sinir krizi diyolardı psikiyatri panik atack diyordu. Dediğiniz gibi bir dönem çok agresiftim ergenlik döneminde de başladım ve bıraktım sizin bahsettiklerinizin ağırını da yaşadım geçirdim ama ilaçla tedavi olmadım sakin kalmanın yollarını aradım beni sinirlendiren şeylerden olabildiğince uzak durmaya çalıştım insanlardan özellikle. Çok net hatırlıyorum lisenin bir döneminde sağ elim sanki felçli hale geliyordu ne ağrı ne sızı bir gece kalktım elim normal değil çok korktum korkudan ağladım apar topar acile… hastanede ne yaptılar hatırlamıyorum ama nörolojiye gittik ve antidepresan verdi. Mercimek gibi bişey yarım başla dedi yarısıyla dahi hayattan koparıyormuş. Annem böyle olmaz dedi okuldan gelince beni gördüğü gibi çöpe attı. Onun haricinde kullandıklarım uyku yapıyordu günde 13 saat gibi bi uyku süresi benim için çok fazla bu sebepten bıraktım. Sonuncusunda yine bir kriz anı yaşadıktan sonra kullandım. Krizin etkileri benden çok ağır şekilde çıktığı için koşa koşa hem cildiyle hem psikiyatriye gittim. Uçuk dahi çıkarmazsam tüm ağız içi ve dudaklarım aft kapladı ağzımı açamıyordum onun haricinde aşırı gerilme eklem ve kas ağrılarından aşırı yorgun düştüm artık 10 basamak merdiven zor çıkıyordum 1 yılda anca kendime geldim bu konuda da. Zaten ertesi yıl sürekli unutmaya başlamıştım o sırada aldığım antidepresan birkaç gün sonra vajinal kanamaya sebep oldu. İlacı bıraktım bir süre daha 15 günde bir adet görünce doktora gittim doğum kontrol ilacı verildi. En son konuşma terapisi ile sonlandırdım çünkü son gittiğim psikiyatri birkaç soru sordu ve ilaçlar çözüm değil terapiye ihtiyacın var dedi. Daha makul bir seçenek terapistim kesinlikle kullanmalısın dedi ama şahsen tercih etmiyorum. Stres kaynaklı baş ağrılarım vardı ağrı kesici ile dahi geçmeyen işi bırakınca geçti

buzdankalpler ah geçmiş olsn canm herşey stres kaynaklı ztn ama ben aşamıyorm bunları yanı kulunclarm var omuzlarmda bu ztn sinirlern kasılması demek ztn, sürekli agrı gerginlik ve dediğin gibi baş agrısı, boyun düzleşmem var ztn, bazen cabalıyorm ama bunlarda cok tetikliyor ayrıca babam demans hastası zor bir hastalık ve ilerleyen..Bu duruma ayrı üzülüyorum stres yapıyorm yani ztn üzülmemek elde degl toparlayamıyorm kendmi biryandan 2yaşında kızım var ilgi bekleyen yeri geliyor onunla ilgilenemiyorum tahammulum kalmıyor zor bir süreç. Yinede bir doktora gidicem kendi bsşıma halledemıyorm malesef

elifgamze dedemin rahatsızlığında annemin hastalanması gibi olmuş neredeyse birebir aynı ama sizin yanınızda destekçiniz yok bu olumsuz bir etken. Dedemin vefatıyla annemin kollarında bilye bilye ödem oldu sanki ceviz büyüklüğünde bir sürü beze vertigo başlancıdı da çıktı dediğiniz gibi hep üzüntüler ve stres kendi kardeşi de kötülüğünü istercesine davrandı. Masaj ve fizik tedavi ile aştık uzun süre aldı ama. Masajı ben yapıyordum

buzdankalpler tam olarak böyle deneblr canm, bende fizik tedaviye uzun süreli gidemem küçük kızım var anneme bıraksam annemde babamla ev işi dışarı işi koşturuyor, bu hastalıgın ilerlediğini gördükçe daha kötü oluyorm dahada zorlaşıyor herşey. Bende arada eşime masaj yaptryrm ama gene sinir stres tekrarlıyor hep döngü

HurremSultan psikiyatri mi verdi sana Hürrem ben artık dayanamıyorum hayatım boş bomboş geliyo hiç bişey yapmak istemiyorum evden çıkmıyorum halim yok aşırı sinir stres yapıyorum gözüm seyiriyo artık çok doluyum ama duygusal boşalma yaşayamıyorum biriktikce birikiyo kendimi kötü hissediyorum pskoyatriye randevu aldım ama ilk defa gidicem gidince ne olucak ilaç vericekmi ilgilenicekmi benimle mapicak bilmiyorum sen gittiysen anlatirmisin süreci

elifgamze ben gebelikten çnce kullandım panik atak ve anksiyeteden dolayı doktor hem onlardan verdi hemde iki üç sayfa okumam için ve yapmam için nefes egzersizleri vermişti ilacı kullanıp yine gidecektim ama eşim izin vermedi ilacı kullandım daha iyi oldum hiçbir yan etki yapmadı ama egzersizleri falan çok iyi gelmişti şuan daha iyiyim umarım tekrarlamaz bir daha.

elifgamze allah yardımcın olsun canım psikiyatriye gittiğinde hangi durumlardan kaçındığını özellikle belirt. Uyku meselesi bağımlılık yapmamasını istediğini ona göre yazsın

Kızlar benimde 5 gündür mideme ağrı giriyo ara ara yüzümde ağlamaklı oluyo kendimi mutsuz halsiz hissediyorum uyku bozukluğuda var acaba depresyon belirtilerimi eşime dedim depresyona giriyo olabilirsin dedi