- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.
Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊