• Muhabbet
  • Kısır yapmanın püf noktaları nedir

Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.

Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊

lgrth vala ben salçalı sosumu sonda katıyorum iyice yoğuruyorum çok güzel oluyor yani çiğ falan kalmıyor asla

    karamelek21 ben seviyorum ya tadı güzel oluyor ben zaten iyice yoğuruyorum lapa olsun diye 😂 pilav değil ki bu tane tane olsun 🤣

      Benbenimsenkimsin kısır da herkesin kendine göre püf noktası vardır sanırım 😂 Bn bulguru ıslatırım bol yağlı soğan ve saçlasını kavurup eklerim soğuduktan sonra yeşilliklerini eklerim kıvırcık maydanoz taze soğan ve kornişon turşu, baharat olarak pul biber karabiber kimyon, salatalık ve domatesi yakıştırmıyorum ben kısıra turşulu daha çok seviyorum

      lgrth yok yerken kıtır kıtır geliyor ağza vala

        Biyiklim yaaa bende seninkiyle aynı her detay ama bulgurla salçayı ilk karıştırıp sebzesini öyle ekliyorum..bir de bizim bulgur farklı daha iri ağzı dolduruyor

          lgrth benim normal kısırlık bulgur, salçalı sosum kaynarken ben malzemeleri direk kısıra katıyorum sonra salçalı sosumu tersini yapsam da gene aynı olur diye düşünüyorum deniycem bugünlerde atarım fotoğraf 😁

            Biyiklim dene dene 😅 genelde ince simit kullanılıyor da bizim oralarınki farklı daha büyük değirmenden kendimiz çektiriyoruz 😅

              Benbenimsenkimsin kısır aşığı ben olarak bı ara demleme yapıyodum bende şimdi bulguru ıslatıp üstünü kapatıyorum osuyunu çekene kadar bende tavada soğan maydanoz ve taze soğanı kavuruyorum üstüne tuz ve bolca karabiber atıyorum ben yakıştırıyorum baya sonra onu bulgirun üstüne döküp iyice karıştırıp üstüne evde ne varsa salatalık marul vs koyuyourm varsa kirmiyon turşu hatta mısır bile koyuyorum hahaha

              lgrth bizimki hazır ya ama içli köfte bulgurunu kaynanam ve kayinbabam kendileri dövüyor 😂

                Biyiklim hahaha iste hepsi damak zevkine bagli kuzum, bn bulguru tane tane ve yesillikler icinde hala canli durmasini seviyorum ☺️

                  Biyiklim içli köfteyi de biz yarmadan yapıyoruz 😅