• Gündem
  • 3 Cocuğu olan Annelere KPSS şartı aranmaksızın memuriyet ??

TBMM sine sunulmuş ve önümüzdeki günler içerisinde oylaması yapılacakmış sizce gelir mi kabul edilir mi
İlk okul ve orta okul mezunlarına hizmetli…
Lise ve üniversite mezunlarına kamu personel memuru diyorlar…

Böyle bişey olursa çoğu kadının hayatı kurtulur.
Ben 3 çocuklu bir anneyim çalışmıyorum eşimin de düzenli işi yok ben üniversite 1 terk durumdayım nasip olursa tekrar sınava girmeyi planliyordum.
Bu haberi duyunca vok sevindim sizin dusunceleriniz neler kızlar 🤲🤲 inşallah gelir

kahkaha güzel olur çok mantıklı çünkü doğu görevi yüzünden kadınlar çok zorlanıyor maalesef yakınımda bu durumu yaşayan arkadaşım da vardı babası bebeğini 2 yaşına kadar zor gördü kızın doğu görevi yüzünden. İnanırsan yaparsın canım yürürlüğe girerse eğer bu işin peşini bırakma her kadın meslek sahibi olmalı🫶🏼🌸

kahkaha
      Bana göre mantıklı, adaletli bir karar değil. Meclisten de geçmez diye düşünüyorum.
      Emek veren, çabalayan, fedakarlık yapan, kamu da çalışmak isteyen herkese Rabbım nasip etsin ama 3 çocuk annesi diye değil. 1 çocuğu olan anneler ne yapacak memur ya da hizmetli olmak için 2 çocuk daha mı doğuracak bu karara göre?
      Milyonlarca mezuna değinmiyorum bile..
      Bu yazdıklarımı sizin için söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın.

belladonna zaten en az 3 çocuk diye bağırındığı için 3 çocuk şartı koymuşlardır ben de öyle düşünüyorum 1 çocuğu olana da bu hak tanınmalı kesinlikle

vahsikelebekk çok istiyorum inan ki bı kadının erkeğin eline bakıyor olması çok zor.. inşallah olur takipteyim evliligimde de sıkıntılar var şifa gibi gelir bana inan.. böyle zor durumda olan bı çok kadın var aramızda inşallah herkeze iyi gelir bu karar

belladonna yoo haklısınız bu karar zaten nüfus artışı olsun diye ortaya çıkmış çoksa 1 çocuk da aynı 3 çocuk da aynı bı fark yok işsiz ve geliri olmayan annelere devletin bı şekilde yardım etmesi gerekiyor bu karar onaylanmasa bile ev hanımı olan Annelere bı şekilde maaş bağlanması şart bence

vahsikelebekk gerçekten çocuk sayısına bakolmamali ve bu karar onaylanmasa bile ev hanımı olan Annelere bı şekilde maaş bağlanması şart bence

vahsikelebekk
              Evet bu ara 3 çocuk olursa şöyle 3 çocuk olursa böyle diye haberler okuyorum. Sözde çocuğa teşvik amaçlı ama ne kadar doğru orası tartışılır.

kahkaha
                Keşke çocuk adı altında vaatler verilmese. Ev hanımlarına da ara ara gündeme gelen düzenleme yapılacak sözleri oluyor ama bu konuda nasıl bir yol izlenir ya da izlenmeli bilmiyorum.

belladonna ay bi emzirme parası falan veriyorlar birkaç yüz tl uğraşamadım valla çözemedim hepsi bir yere yönlendiriyor çevremde sürekli aylık para alanlar var nasıl alıyorlar onu da anlamadım

kahkaha ahaha daha dün acaba üçüncüyü de doğursam mı yoksa artık hayatıma mı baksam diyordum 😂 KPSS çalışırken üçüncüyü de yapayım garantiye almış olayım 🤣🤣🤣

belladonna yaşlı nüfusu çoğalmış ve genç nüfus azmis doğurganlık çok az bı sayıda olduğu için birazda halkın aklına girme cavalari.. insanlar nasıl çocuk yapsınlar daha kendi kendine gecinemezlerken çocuk olunca her şey daha zor ve masraf asla bitmiyor..

belladonna bir çok haber döndü ortalıkta güya ev hanımlarına maaş verilecekti o da bilmem kaç yıl evli kalma süresi var onu doldurduysan şayet o zaman verilecekmis

lgrth 🤣🤣 ikisini bir yap geç ya sen 🤣🤣

• Düzenlendi

kahkaha ya doğran kadına ücretli izni doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 hafta veriyorlar gerçekten koşulsuz şartsız 3 çocuğu olduğu için memuriyete alacaklarını hiç sanmıyorum ben verdiler diyelim doğuran 3 çocuğunu nereye bırakacak kreş parası bakıcı parası inan askeri ücret kadar kalıyor geriye sana