Blablablaaa__ kocan sana hanlar hamamlarmı sundu evlenmeden öncede şimdi vermiyor otur şükret haline dert arama kendine
Bunaldımm..
GeberikGelin bu nasıl bir konuşma biçimi rica ediyorum yorum yapmayın siz bilmediğiniz hayatlar hakkında.. evet sundu ikimizde çalışıyorduk o zamanlarda firsat buldukça geziyorduk o zamanlarda da böyle pahalılık olsaydi gezmezdim yine o biriktirdiğim paranın üstüne eklerdim hayat şartları zorlaştı imkanın var ki senin benim anlattıklarımdan gram birsey anlamamışsın
GeberikGelin sen beni tanımadan kişiliğimi bilmeden dua ediyosun bana da amin demek düşer insallah benim gibi bir gelinin olmaz uğraşır durursun
- Düzenlendi
GeberikGelin ayrica kimin gösteriş meraklısı olduğu belli oluyor iki lafinizdan biri gösteriş yapmak bakin bakalım o kadar yazdığım seyde bir sefer gösterişten mi sizlandim ben okuduğunuzu anlamiyosaniz yazmayın cevap sırf bilendiginiz için cevap verme gereği görmüşsünüz kendinizde
Blablablaaa__ insan sahip çıkılması istiyor elbette ben anladım sizi siz hep destek olsunlar demiyorsunuz ama ihtiyaç durumunda destek olmalı bir anne baba benim görüşüm bu bir evlada anne babadan başka kim destek olabilir maddi ve manevi olarak RABBİM hidayet versin canım ama sen yinede kötü düşünme olumlu bak dua et eşinin ailesinede aynı şekilde kötü davranma kötü davraniyorsun diye değil sakın yanlış anlama yani sen herzaman pozitif ol bak ne güzel demişsin etrafımda zenginler var ama hiç umursamazlar öncelik huzur tabiki maddiyatta önemli ama sağlık ve huzur yoksa maddiyat geri planda kalıyor
Blablablaaa__ Emin olun hic kimse %100 mutlu değil herkesin derdi var gerek maddi gerek manevi sizin eşinizle aranızda bir problem olmadığı için şanslısınız neler okuyoruz burada. Eşinizin kazancı aile yapısını bilerek evlendiniz diye düşünüyorum eğer size kendilerini farklı tanıtmadilarsa. Galiba benden küçüksünüz ben evli değilim. Nedeni de para olmaması.Bu dönemde parası olmayan ailelerin çocukları düğünlerini evlerini kendileri kurmak zorunda. Benim ailemle maddi sıkıntım yok çok şükür her istediğimi alabilecek biriyim ama bende 2016 2017 yılında aldığım montu giyiyorum, 2014 te aldığım botu giyiyorum ve giymeye de devam edeceğim. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa lafım yok ama 2 3 yıllık diye giymek istemiyorsanız …. Dünya malına duyduğumuz an mutlu olacağız. Çocuğunuza almak için heveslendiginiz şeylere kesinlikle lafım yok her anne çocuğunu pamuklara sarmak ister. Bir de kayinvalidenizin hünersiz diye lafını etmişsiniz. Siz onlarla yasamadiniz ne olduğunu bilemezsiniz biriktirememis olmaları ile ilgili onları suclamaniz cok gereksiz. Baskalarini suçlamak yerine çözüm odaklı düşünürseniz daha rahat bir düşünce yapınız olur.Anneniz ya da eşinizin annesi çocuğunuza baksa siz çalışmaya baslasaniz daha rahat etmiş olursunuz. Ailenizden borc isteyin diyeceğim ama bu bir iki aylık borçla düzelecek bir sey değil gibi görünüyor.
Calismaniz dışında bi yol yok gibi. Biz ne dersek diyelim sizin maddi durumunuz düzelmeyecek. İçinizi rahatlatsak bile siz başka aileleri gördükçe üzülmeye devam edeceksiniz. İnşallah maddi sıkıntılar ailenizin huzurunu kaçırmaz ve düzelir.
Blablablaaa__ Rabbim bu dunya cilesini bizden esirgemedi demissin. Belki o güzel Rabbim seni bi sinava soktu da sınıyor bilemezsin. Kulum sabdedenlerden mi isyan edenlerden mi olacak acaba diye bakiyordur bilemezsin. Inan soyle bakiyorum kac gundur etrafıma, evliliklere, insanlara ah diyorum çilesiz insan yok. Cok sukur Rabbim’e maddi sıkıntımız yok elhamdülillah eski evimizin kirasi cok fazlaydi faturalar da asiri yuklu geliyordu kira, fatura , cocuga ihtiyac , eve ihtiyac derken ay bitiyordu kendimize oyle duzgun alışveriş yapalım edelim cok nadirdi yeni eve tasindik kiramiz cok sukur uygun babama borcumuz var 4 bin kadar falan ama alacak param var diye sıkıntı etmiyorum ordan geleni ona kapatırım diye ama bizimde sorunumuz bambaska. Benimde imtihanim esimle mesela. Sagligi iyi degil cok kotu bi durumda. Ayin 4 günü cok kotu oluyor ve birseyler gorduklerini söylüyor. Daha gecen gece uyuyan kizimi uyandirip kucagima alip gecenin yarisi sokak sokak esimi aradim yaka paça eve getiriyorum mesela saklaniyor agliyor sadece. Ufacik ses duysa sicriyor kacmasin diye kollarina yapisiyorum hoca ariyorum mesela duzelmesi icin dua ediyorum. Altinlarim, param var ama ne fayda?? Bugun bilsemki kenarda olan herseyimi verdigimde esim düzelecek dusunmeden verirdim ama paranin da duzeltemeyecegi sey var. Huzur alamıyorum, sağlık aglamiyorum, mutluluk alamıyorum herseyi alabiliyorum ama bunlari alamıyorum. Kizimi parka goturdugumde mutlu ciftleri gordukce ic cekiyorum esimle eski resimlerime bakarken ic cekiyorum. Sadece oturup agliyoruz o agliyor o ağladıkça ben. Peygamber efendimiz (s.a.v) barinacak evimiz, karninizi doyuracak ekmeginiz, giyinecek kiyafetiniz varsa eger baska birseye ihtiyac yoktur demis . Inan benimde cok kiyafetim yok oyle hatta surekli 2 pantolon giyip duruyorum ama en onemlisi huzur, sağlık onu o kadar iyi anladım ki eger sağlığınız yerindeyse sukret gerisi duzelir
gshande ne güzel anlatmışsın böyleleri kendine dert arar sadece
GeberikGelin herkesin kendine göre dertleri var. Hiçbir dert kucumsenmez önemli olan halimize şükretmek Allah tan istemek ve çabalamak.
gshande doğru diyorsun canım
Hayat_ Rabbim yardımcınız olsun işte yüce Rabbim herkezi başka bişeyle sınıyor iyi bir Hocayla eskiye döneceginden hiç şüphem yok❤️
Blablablaaa__ Kalbinizi ferah tutun inanın bizleride cok farklı şeylerle sınıyor yüce Rabbim sabrediyoruz çünkü Rabbim dağına göre kar verir 🥰 verende Allah alanda 🤲ben sizin kalbinizde kötü bir niyet oldugunu düşünmüyorum bu zor günler elbet geciçek siz ailenize sıkı sıkı sarılın
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum.. Yanlış bir algı da yaratmak istemem bu düşüncelerimle yatıp kalkmıyorum ya da ayy baksana iki senedir bisey almamışım nasıl olur değil tabi ki bakiyorum eskiyor nu beni daha atmaz yeniyi çağırıyor ama..
Halime binlerce kez şükürler olsun Rabbim tertemiz bir yuva ve evlat nasip etmiş bana ötesi olamaz bunun.. Sadece dönemsel mi artık neyse arada sırada kafama takıyorum öyle olsaydı yapsalardı biz böyle olmazdik diye birde eşimin aşırı yorulduğunu görünce daha çok bu hisse kapılıyorum.. Birde bisey yapamamak beni kahrediyo aslında mesleğim kolumda altın bilezik ama malesef atanamadm 🤦♀️ tekrar teşekkürler haklarınızı helal edin vakit ayırıp cevap yazdığınız için 💫
Hayat_ Rabbim yardımcınız olsun inşallah bunu yürekten diliyorum tez vakitte eski halinize döndürsün sizi inşallah
Kendimi sizin yerinize koyuyorum eşimin ailesi düğün yapamıyorsa ya da yapmıyora borçla düğün yapmak yerine yapmazdım nikah ile evlenirdim ya da düğün borcu bitene kadar işe girer çalışır bir çocuk yapmazdım diye düşünüyorum. Ne yazık ki bazı şeyler bizim tercihimiz. Neyse üzülmeyin borç biter en sonunda ferahlarsınız siz de, bu günler geçici.
gshande canımm baya senelerce sevgililik dönemimiz ardından iki yıl nişanlılık dönemimiz oldu.. Sevgiliyken farkedememis olabilirim girip çıkmıyordum ama tanıyordum biliyordum kim olduklarını kayinpederim aşırı sessiz ve sabırlı bir insan ve kaynanam onu öyle kullanıyor ki.. Kaynanam sadece kendi tarafına kendi kız kardeşlerine yapacak yedirecek yollayacak sigarasi elinden düşmez kayinpederimi bişey almaya yollar adamcağız eve gelir baska eksikler sayar ona olduklari yer markete uzak arabayla gidiliyor herkesin onu uyarmasina rağmen yine bildiğinden şaşmaz. Lohusaligimda geldi kaldi bizle az bi market alışverişi yapmıştı yine topladi kendi tarafını yedirdi icirdi o gitti daha kapımı çalan olmadi..Demedi ki evde yeni doğan bebek var sigara içilmez uyarmamiza ragmen ben icicem dedi devam etti.. Neler sayayim ki daha adı geçince bile nefret geliyo bana.. yani manevi boyutuyla bir destek göremiyorum. Onlarin sorumsuzluğu yüzünden benim kocam sorumluluk yükünü taşıyor kısacası. Yerleri var kirada durmuşlar senelerce sırf şehirde durmak için köyleri var bisey yapıp üretmemişler gibi gibi.. bu yaşlarına gelmişler ah vah ediyorlar keşke daha önceden gelseydik yapsaydık diye canım emin ol suçlamak değil benim ki olanlari konduramıyorum kabullenemiyorum çünkü o kadar çok haksızlığa uğradım ki.. eşim işten çıktı ben hamileyim bizi ne aradilar ne sordular ben bunları unutamıyorum işte yazdıkça da uzar böyle Rabbim görsün olanları elimden birsey gelmiyor
Latte bize kesinlikle düğün borcu odenilecek kredi cekeriz falan dediler düğünümüzü de öyle uygun bir yerde yaptık güzeldi herlesin ulaşabileceği yerde nikah fiyatina geldi.. Dedikleri hicbir şeyi düğünden sonra yapmadılar eşimde bakti onlar odemiyo mecbur kaldik ödedik.. Diyorum ya ben çalışıyordum o dönemde baya bi birikimim oldu sonrasinda bir sene sonra kadar isten ayrildim e tazminati falan eşime baya bir faydam dokundu ama eksiden baslayinca eksiden devam ediyoruz anlayacak olduğun
Hoyrat yazdıklarımı belki okumuşsunuzdur o kadar şeye rağmen bir sefer yüzlerine çıkmadım çıkmam da ben öyle yetistirilmedim çünkü
Blablablaaa__ amin amin aminnnn insAllah canim cok teşekkür ederim kimin duasi kabul olunur hic bilinmez insAllah esim duzelir, kurtulur eski haline doner Rabbim bu dertten olan bütün kullarina yardim etsin feraha erdirsin insAllah