1 haftaya yakındır kızıma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum… Israrla anlamamak için direniyor sanki tuvalete götürüyorum Bi iki damla yapıyor sonra epey bekleyip çıkıyoruz pijamaya yapıyor büyük tuvaletini aynı şekilde kesinlikle tuvalete yapmak istemiyor. Kayinvalidemlerde bahçeye götürüyorum tutturup yapsın diye orda da yapmıyor kaçırdığı zaman bazen söylüyor bazen söylemiyor onun haricinde her şeyi konusup anlayabiliyor sabrim kalmamış gibi hissediyorum gün içinde kacirmalarin herhangi birinde Bi bakıyorum kendimi bağırıp çağırırken buluyorum, güzelce anlatıyorum dalga geçer gibi sırıtıp tamam diyor ama hiç birinde yapmıyor ben kendimi kötü,yetersiz hissediyorum bir şeyleri korkutarak öğretmek kesinlikle tarzım değil öyle olmasında istemiyorum ama akşam yaptı sadece ciddi bir şekilde artık tuvalete yapmanı istiyorum dedim böyle dudaklarını buzdu ağlayacak gibi oldu hemen sarıldım tekrar anlattım ama bilmiyorum daha ne kadar uzayacak bu süreç….
Yoruldum... Tuvalet Eğitimi
Cicilibicili zamanı gelmemiştir belki. Bence şimdilik beze dönüp daha sonra tekrar denemelisin hem kendini hem çocuğunu yormamalısın 🥲
Cicilibicili kaç aylık bebeğiniz?
Kuzulkurt ya bilemiyorum kış içinde bir bebeğim daha olacak o olmadan bu sene halledeyim diyordum 27 aylık olacak her şeyi bu kadar iyi anlayıp anlatması gelişimi falan yapabiliriz diye düşünmüştüm
Miniminibirperi 27 aylık olacak
bi kağıda tuvalete geçtiği saatleri not alıp o saatlerde tuvalete götürmeyi deneyin ve aksam saatin de sıvı tüketimini biraz daha aza indirin diyelim saat 13:30 da tuvalete geçti 14:30 da tekrar götürün yapıp yapmadığını not edin o saatlerde götürmeye dikkat edin bi süre alışana kadar bu şekilde devam etmeyi deneyin 🌸
Cicilibicili bence ısrar etmeyin erken başlayan bütün çevrem hala ya gece bağlıyor ya başladıkları süreç ikisini de çok zorluyor yada çocuk oyundayken filan kaçırıyor🤷🏻♀️ Ben kızıma 34 aylıkken filan öğrettim o hazırdı hatta ben değildim 😅 ilk gün bir kere ikinci gün de bir kere çişini kaçırdı oda gayet normaldi daha sonra hiç yapmadı kaka dan inanılmaz korktu hiç altına yapmadı hep tutuyordu ama dayanamayacak duruma gelince mecburen ağlayarakta olsa yapıyordu kakasını tuvalete. Telefonu yanımıza alıp şarkılarla videolarla destekliyordum bazen rüşvet ve ödülde işin içine giriyordu tabi. Bu şekilde onu da 10 güne kalmadan hallettik geceli gündüzlü kesmiş oldum. Velhasılı çocuğun hazır olmasını bekleyin 😊
Cicilibicili 1 hafta kadar ara verip tekrar başlayabilirsin. O süreçte sen tuvalete gidince onu da yanında götürüp bak ben kaka/çiş yapıyorum, kaka evine gidecek el sallayalım falan diyebilirsin. Kızım kakadan korkuyordu bu şekilde üstesinden gelmiştim. Birde geçen seneden beri sürekli tuvalete gittiğimde yanıma gelmek istiyordu anlatıyordum kaka yapıyorum evine gidecek bay bay yapıcaz vs diye. Bu sene Ramazan ayında kendi bezini çıkarıp artık tuvalete yapmak istediğini söyledi ☺️
- Düzenlendi
Cicilibicili bence henüz hazır değil gbi benim kızım 29 aylıkken kestik öncesinde teonun kaka kitabı diye bir kitabımız vardı onu uzun uzun inceledik tuvalettede okuduk öyle 3 günde alıştı taa ki 1 ay dolana kadar gece bile kaçırmazdı çocuğuma ne olduysa o gün bugündür hep 2-3 damla kaçırıp öyle söylemeye başladı nisan ayından beri bu şekildeyiz bazen yetişiyoruz bazen altına kaçırıyor öyle yapıyoruz geceleri bez takıyorum mecburen çünkü uyandığı zaman geri uykuya dönmesi sorun olabiliyor küçük bebeğimde var 10 aylık bi ona bi buna helak oluyorum bez takmadığımda hala bi rutin oluşturamadım eylül gibi gece bezinide çıkartıcam bez takmak istemiyor
Cicilibicili benimde oğlum 27 aylık bugün 8.gunumuz eğitimde ama ne çiş söyler ne kakayi çok yoruldum bende artık bazen tuvalete oturmak bile istemiyor. Beze geri dönmeyi düşündüm taktım bez yarım saat tuttu sonra çıkarttı bunu takma kulot giydir dedi, çok sabrediyorum aşırı zorluyor eğitim insanı ama bilmiyorum ne zaman alışır bizimki. Bu gece 3 gibi baktım yatağa kaçırmış normalde yapmazdı hiç o uyurken değiştirdim herseyi sonra yattık yine sabah uyandı tuvalete ikna edemedim bi türlü istemiyo bağırıyor gitti oyuncak odasında yere oturdu orda yaptı. İyice sinirlerim bozuldu artık dedim bi daha yere yaparsan takarım kötü bezi yeter artık oğlum dedim. Ne kadar bisey dememek için dirensem de dayanamadım söylendim bu sabah.
Cicilibicili Merhaba Öncelikle yaşadığınız süreçte emin olun ki yalnız değilsiniz. Önemli olan annenin hazır olması çünkü çocuklar 18 aydan once hazir oluyorlar aslında. Bi yazı okumuştum Bilimsel olarak ta 18 aylık bi Çocuğa öğretmek 30 aylık bi çocuğa öğretmekten çok daha kolaydır diyordu. O yüzden pes etmeyin. Sadece kendiniz götürmeyin tuvalete ki rahatsiz olsun ve tuvaletinin geldigini soylesin size. İnanın 2 max 3. Gün tamamen söyler. Ben kızıma 19 aylıkken öğrettim tam 1 hafta sürdü tamamen düzene oturması fakat 2.gun söyledi çişinin geldiğini ki tamamen konusamiyordu o aylarda. Hem gece hem gündüz aynı anda kesmek te önemli. Ilk uyuduktan 2 saat sonra kaldır sonra da 3 saat sonra kaldır. Zamanla o da alışıyor inan ki kızım akşam 9 da uyur sabah 9 a kadar tutar mesela. Ben tutamam o tutar🙈
Cicilibicili demek ki zamanı gelmemiş. Biraz daha bekleyin. Zorlamayın.
bittercikolata Merhaba size bir sey sormak istiyorum. Benim oğlum 16 aylık olacak 1-2 aydır çömelip cis diye söylüyor bezine yaparken hem çişini hem kakasını cis diye belli ediyor. Ama tuvalete tutup cis dedim birkaç kez anlamadı galiba 😂 nasıl yapabilirim henüz konuşamıyor belli kelimeleri var sadece. Aslında havalar henüz sıcakken başlasam yapabilir miyim?
bittercikolata tuvalete götürmedigimiz zaman söylemeden etrafa yapıyor problemde bu zaten ve bundan rahatsız olmuyor mesela benim oğlum. Yani söylediğiniz yöntem her bebekte olumlu olmayabilir maalesef 🤷♀️
- Düzenlendi
Cicilibicili şu an birazcık zaman ver canım sakın ama sakın kizma korkmasın ben de senin gibiydim aynı hiç öğrenemicek sandım ama alışdı artık…. Lazımlık al önce canım tuvaleten korka bilir önce hep sen götür 10 -15 dk dan bir sonra yavaş yavaş saatleri uzatırsın… Hadi çış yapalım alkış falan diye bilirsin sabırla yanın da otur hadi çış yapsın kizim kalkalım diye mötive et hep canım bir de ben evde deli gibi gidib hadi bebeklere de soralım bakalım çişi var mı diye tüm oyuncaklarına soruyorduk 😂😂😂
papatya- teşekkürler 🌸
Annesi-bebesi gece hiç yapmiyor ama herseyin farkında bebeklerini falan götürüp tuvalete tutuyor mesela ama hazir değil demekki bilemiyorum
Kuzulkurt 18 aylıktan beri yanımda giriyor hatta ben tuvaletini yaparken kendi de çömelip büyüğünü yapıyordu beraber bu yüzden kolay olabileceğini bile düşünmüş umutlanmıştım ama tam tersi oldu🤧
karamellicappuccino bende o yüzden şimdi alışsın istiyorum 5 aylık hamileyim. Diğerine olunca nasıl olacak bilmiyorum bir çıkmaza girdim sanki
Cocuklu şimdilik yatağa hiç kaçırmadı ama onuda her an yaşarız diye düşünüyorum cidden iki taraf içinde zor bir sürecmiş