Kryasminee eniştenin yanında söylemen iyi olmuş mü bilemedim. Şimdi bir şey dese ablan kardeşin dolduruyor olur. Belki senle görüşmesine müdahale eder. Ya çok bilemedim ben umarım sonucu iyi olur

etoile ya ben bunları düşünmedim ya öyle bir şey olursa kahrolurum ama ben kötü niyetle yapmadım ki ablamın iyiliği içindi

Kryasminee sen ablanın iyiliği için yaptın ama enişten olmasaymis iyiymiş. Senin hakkında ne düşünür. Ya çok kötü bir şey söylememisler. Kötülüğünü ister gibi değilde düğünü elestirmisker erkekler ne var bunda diye düşünür.

Kryasminee sen sonuna kadar haklısın zaten ama geniş açıyla baktıgım için bu yotumu yaptım ben ama malesef dedigim gibi olacak eşi bi zaman sonra abim o benim gidecegiz geleceksin konuşacaksın vs diye diretecek ee ablanız da o konuşmalardan sonra içinden gelerek gitmeyecek belki diretecek gitmemek için ve tartışmalar olacak ondan sebep dedim ama umarım iyi olur eşi de belki arada ki köprüyü kurabilir yoksa iş size patlayabilir bile bak kardeşin geliyor bizim aile ortamını bozuyor diye aslında öyle olmadıgı halde sizi hedef gösterebilirler bile şuan onu yapacaklar malesef tecrğbelerden ötürğ bunları diyorum yoksa siz haklısınız

etoile bana bir şey demedi ben kafede öyle demiyordunuz dediğimde eniştem ne kafesi dedi bugün arka arkaya oturuyorduk ordan duydum konuşmaları dedim keşke yapmasalardı düğünü ilerde kızlarına nasıl izleteceğinizi merak ediyorlardı dedim doğru mu dedi onlara sonra ablam geldi derken kalktılar gittiler bende ablama bugünü anlattım ama gene bir şey demedi

etoile taaam olarak bunu yapacaklar işte aradıgım yorum bunu kocası yapmayacak ama eltisi kaynanası görümcesi hep adamı işleyecekler bu konuyla ve ilkkk tartışmada alakalı alakasız hiç farketmez ablasına eşi direk bunu söyleyecek senin o kardeşinde zaten dolduruyor dolduruyor böyle bize karşı kötüleştin diye karşı ataga geçecek

Enerciii ama yüzyüze bakıldığı halde yemeler içmeler yapıldığı halde arkalarından konuşmaları iyi değil ki öyle insanlar hayatında olmamalı belki daha neler neler konuşuyorlardır arkasından kim bilir

Kryasminee evet dogru ama bunu ablanla yeri geldigi zaman konuşup Kısa kısa girebilirdin olaya oda yavaş yavaş uzaklalır mesafeleşirdi yani mecbur bayram seyran hastalık saglık dogum derken görüşecekler kaçış yok sizin bile karşılaştıgınız ortam orası yakın çevredeler demekki ama attık olan olmuş canını sıkma sen eniştenle iyiysen artık onla daha iyi olmaya çalış ki seni kötü sanmasın

Kryasminee haklısın canım olan olmuş. Sen kötü bir şey yapmadın. İns sonucu iyi olur

Kryasminee ablana söylememen kötülük olur. İnsanın yüzüne başka arkasından başka olan insanlar çok tehlikeli. Böyle dostum olacağına karakterli düşmanım olsun

@Kryasminee Aayyy yorumlar çok fazla içimi kapattı yaa. Neredeyse seni suclayacaklar sen söyledin diye. Böyle birşey olamaz. Laf kimin ağzından çıktığına bakmıyorlar da. Ay boşver söylemeseydin etmeseydin araları bozulacak falan. Bozulsun zaten ya. Öyle sinsi düşman senin etrafında dursa ne olur sana ne kazandırabilir. ? Kaliteli insanlar istiyorsaniz. Dedikodu yapan, kendisini assagiya çeken. İki yüzlü sinsi yılan insanlardan uzak durucaksiniz. Daha çok bilgili kültürlü deneyimli insanlar sizi bulsun. Ve kültürlü deneyimli bilgili insanlar arasında asla böyle bir söz konusu olmuyor biliyor musunuz . Konuşurken dahi laflarini seçip kibar şekilde yanlış anlamadan anlaşılmadan kendimi nasıl ifade edebilirim diye kendini yetiştiren öz eleştiri yapan o kadar çok insan var ki benim çevremde. Bu konuşulanlar tam anlamıyla bir vasıfsız birinin yapacağı bir konuşma belli yani. Arada çok büyük fark var iki insan arasında… Sen eğer sinsi insanı hayatinda biriktirirsen birgün gelir o seni sokar. hatta belki hergun. Sen farkında olmadan zehirler. Ama sen deneyimli kültürlü biriyle arkadaşlık kurarsan iletişim sağlarsan farkında olmadığın her gün biraz daha ilerlemiş ve yol almış olursun. Bu kız neredeyse duyduklarını söyledi diye bayaa bayaa lincc yiyecek. Ne kadar yanlış yaaa. Tepkinizi bence yanlış kişiye gösteriyorsunuz. Eniştesinin yanında söylemesi de bence gayet iyi olmuş.. kimden neyi saklayacak kız ya. Herkes neyin ne olduğunu bilsin.. Eniştesi kim ki yok görüştürmez senin doldurduğunu falan düşünür demişsiniz. Bir insan kendisini belli eder. Bugün değilse de yarın . Bugün çok masum gibi görünen kişi yarın gerçek yüzü ortaya çıkar o zaman anlar. Yaniii illa kii kisii hal ve hareketleriyle kendisini ele verir bir yerde. Çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar. 3. Patlar. Eee herkes konuşuyor diye de bu kadar çok kötü niyetli insanları hayatında barındırırsan. Etrafımda kimse olmaz düşüncesiyle o insanların sana yararı değil zararı olur bir yol katedemedigini görürsün onunla da yetmez basın beladan kurtulmaz. Sonraa ben niye bunları yasıyorumm olursun. Acaba neden ? Etrafında nasıl insanlar var ? Sen nasıl bir yoldasın ? Bunları düşünmezsin. Kaliteli bir yanlızlık sahte bir kalabalıktan daha iyidir buna emin ol. Etrafımda kimse olmaz düşüncesiyle yılanları etrafına biriktirme. Az ve öz olsun. Ama kaliteli kişiler olsun. ✨ @etoile @superisi_ @Enerciii

Bsrkaya canım ben yprumlarında onu suçlamadım ki Dedim ki seni böyle gösterecekler malesef günlük yaşam böyleee eltisiyle mecbur görüşecek kayanna görğmce büyükkk bir sorun olmadıkça mecbur görüşecek en azından bunu başka dille diyebilirdi diyorum burda yazmaya kalksam uzuuuun uzuun demek istedigimi anlatacam ama çok uzun olur yoksa eniştesi görüştürmemezlik de yapamaz zaten ama huzur vermez haa bugün kardeşinle miiii görüştün belli oldu suratının sebebiiii ( başka bişeye bozulmuş olsa bile kadın ) yine mi doldurdu gördük geçen gün diye bir girecek olaya çünkü malesef etrafımızda Şunu yapıyorlar Eeee abi eee oglum ne var dügünden konuştuysak kadındır konuşur geçer senin başdınızın da bunu orda söyleme amacı neydi Ara bozmaktan başka bişey degil işte diye bir girecekler olaya ben bu tarz şeylerden bahsediyorum yoksa defalarca arkadaşa sen haklısın zaten ama haklı olmamız bunları yaşamayacagımız anlamına gelmiyor valla egitimli insanda olsa karşmızdakiler kültürlüde olsa pratikte herşeeeey başkalaşıyor bak Kıskançlık varsa tüm egitimin önüne geçer eger fesatlık Kötü niyet varsa tüm kültürlü olmanın önüne geçer ama orta da bir gerçek var ki Bir insan kocasıyla evlendigi zaman Ailesiylede evleniyor yani Öyle her dogru her yerde söylenmiyor seni kötü yapıyorlar herkeste kimin ne oldugunu bildigi halde susuyor geçiyor eee ozaman ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen oluyor . Ama ablası zatrn onların ne oldugunu gayet iyi tahmin ediyordur da işte gelene git denmez buyur edene icap edilir kafasındadır oda zamanla gçrdükçe mesafe koyacaktır ama sorun şu ki Ablası kendi gördügğ yada işittigi bi olaydan ötürü mesafe koydugu zaman herşey başka olabilir Birinin ilettigi bir lafla Mesafe koyarsa herşey başka yöne evrilir demek istedigim bu yoksa inan bizlerde Hayatımızda kötü niyetli fesat insan istemeyiz vurur kapıyı çekeriz ama malesef

Bsrkaya haa birde ek olarak şu söze çook inanırım Dostunu yakın tut ama Düşmanını Daha yakın Belli ki ablası yeni evli Bir gözlemleseydi Eltisini akrabalarını falan Sonra kim hangi cümleyi kuracak hangi niyette mizacı ne kötü niyetli mi bunları bir tartıp ondan sonrada Nabza göre şerbeti verirdi onlar mı gelecek her gelecegiz dediklerinde müsait degiliz derdi Her çagırdıklarında gitmezlerdi derken derken mesafe koyulur du ben aile ilişkilerine bu yönde bakıyorum Önce tanımaları lazım biri bi söz söylediginde bile haaa şu kişi mi dedi o demez onun mizacını bilirim ben diyebilmeli kendisi tartmalı yada şunu demeli Şunu şunu demişler aaaa o dediyse tamam onun karakteri öyle demiştir diyebilmeli

Enerciii Bence yeterince kendilerini belli etmişler. Ondan sonraki düşünceler hep teferruattır. Kimse onu öyle gostermeyecek çünkü herkes ağzından çıkan lafa ilk önce bir bakacak ve dusunecek ara bozan da değil bu yaptığı kim dostu kim dusmani bilmiş olması gerekiyor. Mecbur gorusecek demişsin görüşsün illa ki bı ortamda denk gelir kişi sınırını çizdikten sonra o sınırı kimse aşamaz. Yaklasamaz. En fazla meraba meraba olur bu da karsi taraf için çok iyi olur Bu tarz yaşam tarzı bana göre değil. Allahdan bizim aileye göre de değil. Ki böyle sorunlarla hiç karsilasmıyorum çünkü etrafımda öyle insanlar yok 🙏🏻 cokk uzun uzun yazarım bende ama herkesin demek ki yaşam stili çok farklı düşmanını çok daha yakınında tutup ondan besleniyor ama bu iyi birşey değil haklarında hayırlısı olsun . Elti de olsa kaynana da olsa gorumcede olsa veya kişinin kendi ailesi de olsa insan direk silebilmeli. Mesafesini korumalı. Zamanla o mesafeyi kapatmak isterlerse bir şans verilir. Ama şuan mesafesini koruması gerekiyor. Benim düşüncem.

Kryasminee canım bu evlilik hayatının gerçeği malesef.. sen bekarsın sanırım

Bsrkaya Bende böyle düşünüyorum. Ne kadar yakın akraba, yakın arkadaş, dost, komşu vsvs de olsa mesafe her zaman en güzeli diye düşünüyorum. Mesafe denildiği zaman, ayda yılda bir konuşma, fazla muhatap olmama değilde herkes haddini, durması gerektiği yeri bilecek, lafa gelince iki kez düşünüp konuşacak bir mesafeden söz ediyorum anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama, Mesafe saygıyı da beraberinde getiriyor ve bu aile, arkadaş, komşu ilişkilerinde daha sağlıklı oluyor diye düşünüyorum. Söze gelince kimse kendisi için istenilmediği şeyi başkasına yapmasın diyoruz ama çoğu zaman laflar askıda kalıyor.

belladonna Aynen öyle benimde demek istediğim bu , ama bazıları bu şekilden değil yine de görüşmeyi tercih edenler oluyormuş isteği doğrultusunda bunu da görmüş oldum. Sonra niye benim başıma bunlar geldi falan oluyor mesafe mesafe mesafe en iyi yoldaş 🫶