kleopatranizzz Annem çok harika, sabırlı ve üretken bir anne. O yüzden travmalar içinde çocuk olduğumdan çocuksu bir ruha sahip olduğumdan fazla hasar almadan gayet güzel bir çocukluk dönemi geçirdiğimi söyleyebilirim. 5 kız kardeş olmamızın da büyük etkisi var. Arkadaşlarımızla bir arada büyüyor gibiydik.Yani neşemizi bir şekilde bulurduk. Annem evlatlarına değer verdiğini hep belli ederdi. Saçma bir şey de anlatsak dinler, komik hareketler yapsak gülerdi. Ortada bir parça nesne olsa onu bir oyuncağa dönüştürebilirdi. Bez bebekler, bize etekler, her şeyi üretebilecek becerikli bir kadındı.
Yalnız kaldığında tek başına dışarı çıktığında dinlenmek için ne yaparsın deseniz kitap okurum. Çünkü çocukluğumda hep okuyan öğrenmeye hevesi olan bir anne ile büyüdüm. Örneğin sobayı bir gazete parçası ile yakacak olsa bile önce o sayfaya bir göz gezdirir sesli yada fısıldayarak okur sonra yakardı. Telefon rehberlerini, gazeteleri, hikaye kitaplarını, ilaç prospektüslerini, eşyaların kullanım kılavuzlarını hep severek okurduk annem sayesinde. Hala böyle şeyleri seviyorum.
Kendi özel hayatında illaki kötü olaylar yaşardı ama bize hiç hissettirmezdi, hiç yanımızda ağlamazdı. Yatağa girer üzerini örterdi. Biz ikizimle yanına gittiğimizde ise gözyaşlarını silip yorganı kaldırıp hiç bir şey yokmuş gibi konuşmaya, ona sorular sorduğumuzda cevaplamaya ve hikaye anlatmaya devam ederdi. Sanırım bir büyük travmam bu sebepledir. İçimde hep bir üzüntü ve acıma duygusu oluşuyor, hatırlayınca gözlerim doluyor. Annem harika bir anneydi ama keşke bu kadar fedakar bir kadın olmasaydı, kendi acısını hep içinde yaşamasaydı keşke ona o duygu hallerinde özgürlük hakkı tanıyabilseydik diye düşünüyorum arada. Ona bahsettiğimde ise hep bizim ona ilaç olduğumuzu, yalnız hissetmediğini söylerdi.
Annem gibi bir anne olmayı öyle çok isterdim ki. Ama onun kadar mükemmel bir anne olamam biliyorum.. 🌿