• Muhabbet
  • Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨

Yasak_elma çok haklısın yildizimmm illa herkesin kendi vatanı demiiii 😅 yaa ekonomiyide geçtim artık bizim turkiye de elden gidiyor insanları çok acimassiz olmaya basladi hele her tür cinsten var ülkemizde yaşamaya korkar olduk inan ki yolda yürürken aniden olebilirim yaniii 😅

aykirikadin Yaaa seni cokk ayrı Seviyorumm 🫶🫠 inan seni tanımayı çok isterdim. Hiç unutmamissin Mudanya da oldugumuzuda Mudanya başka güzel tabikii 🫶 çok doğru söylüyorsun canimm bebiş ve ben çok iyiyiz çok teşekkür ederim 🤗

Elisam2022 ne kadar ayıp bu konuyu bile siyasete bağlamak. Sen oy verirken yanımda mıydın da benimle böyle konuşuyorsun? Senin zihniyetinden nefret ediyorum. Karakterin iyidir ama zihniyetin çok başka. Bu söylemlerle bölün ülkeyi iç savaş çıkarın hatta. Dışarıya gelince Türkiye bölünmez türkiye bir Türkiye bilmem ne. Ben anladım konuşma şeklinden daha neleri desteklediğini. Bizim konuşmamız burada sonlanmıştır.

Bsrkaya Milano örneğin, wow diyoruz ya hani izlerken. Gittik bir Türk dönerci bulduk başka yerde yemeyiz çünkü domuz eti faktörü🫤 dönerci sizin ne işiniz var burada ya dedi. Öyle bıkmış. Gittiğimizde vakit çok geç değildi, 1 saat kadar oturduk dışarı çıktık, hayat kadınları müşteri bekliyor ve sokaklar öyle rezaletti ki çöptü. Ve saat da max 21.30. Görünen yüz harika televizyonlarda, ama öbür yüzü madde bağımlılığı, fuhuş, fakirlerin daha da ezilmesi.

Her yer bir tecrübe kazandırdı o yüzden ille de vatanım diyenlerdenim. Ülkemiz gerçekten güllük gülistanlık değil bu bir gerçek. Ama çok yurt dışını öven ve yaşamak isteyen varsa buyursun tecrübelesin. Herkesin özgür iradesi 🌸

Elisam2022 Yorum yapmak istemiyordum ama insani olarak yapayım dedim. Bu kadar nefret ediyorsanız neden farklı ülkede yaşamıyorsunuz? Gerçekten merak ettim, eşiniz de çifte vatandaşmış.

Bsrkaya malesef ki o saldırılar heryerde var ama çoğu ülke bunu asla dışarıya yansıtmaz diğer ülkelerin haberi olmaz. Hatta yahudilerin çocuklara yaptıkları nasıl oldu da Türkiye medyasına yansıdı anlayamadım bile şaşırdım. Ama gel gelelim olayın yaşandığı yerde buna dair haber bulamazsın hemen üstü kapatılır.

Moonlight_ yoook yooook türkiyede kesin bu olaylar 10000 kat daha fazladır. Avrupa cennet koşup koşup gelsinler. Gelsinler de görsünler.

selen_ parfümün paristen çıkmasının nedeni bu zaten. Kötü kokular. Temizlik yerine kokuyu bastırmak için. Topuklu ayakkabı aynı şekilde. Zamanında orada kanalizasyon sistemi yoktu herkes pisliğini camdan aşağı attığı için topuklu ayakkabı diye okumuştum. Pisliklere basmamak için. Bana çok ilginç gelmişti. Şimdi de moda ve kozmetik olarak evrilmiş bu tip şeyler

simonedebeauvoir çünkü burda egolarını tatmin edemiyorlar hiç bir almanın ya da kendini geliştirmiş türkün birşeyleri göstermeye çabası yoktur. Senin o akrabalar emin ol aile boyu 3 işte çalışır

Bsrkaya Almanyada değilim ama yurtdışındayım. Tek maaşla geçinmesi zor çocuk varsa ekstra zor. Ev bulması kolay değil, merkezi bir yerde yaşayacaksanız kiralar yüksek. Vergiler de cabası. Sağlık ve bürokrasi yavaş işliyor en nefret ettiğim kısım bu😅 Onun dışında güvende hissediyorum ben, çocuğumu bir yere götürürken korkmuyorum. Doğa ve oyun yerleri güzel. Zorluğu kadar güzel yanları da var. Dönmeyi düşünmüyorum mesela Türkiyeye. Ama son iki yıldır yurtdışına özellikle avrupaya yerleşmek kolay değil.

Bsrkaya benim anlamadığım şu var Almanya’ya giden geri gelmıyor. Gidenler ordan şikayet ediyor ancak ordan da geçemiyor lar. Teyzem ailesi orda yaşarlar. Belki bir ay burda rahat tatil yaparlar ama geri kalanını eşşekler gibi çalışıyorlqr bildiğim kadarıyla. Sosyal yardım olayı iyi . Ev kiralamak olayı sıkıntılı. Kafana göre bulmak zor. Ordaki kadınlar günde 2 saat de olsa çalişmak zorundalarmş

arman ys şöyle durumları iyiyken bu görgüsüzlükte olmaları kötü birinin limuzin şirketi var, biri eski FBI’a ajanı şimdi yeni Amazon’da müdür Amerika’da evi Tesla arabası olan insan bunlar bak pandemide tr ye geldiler kaç yıl boş duran annelerinin evini de ödediler mesela yeni gittiler

buzdankalpler evet evet kesinlikle öyle bakım konusunda cok iyiler güler yüz ilgi alaka hepsi süper ama doktorlar en azından bize cevreme denk gelen doktorlar ilk basta ilac yöntemi kullanıyor bizimkiler gerçekten biseyler yapıyorlar mesela bir tanıdık kac kere kalp krizi gecirdi hep gectikten sonra hastaneye gitt baktılar ve anlamadılar kriz gecirmişsin bitmiş diyip yolladılar defalarca birgün artık durum yaşandığında aramayı basarıyor konusamıyor ama neyse işte geliyorlar bakıyorlar yine bisey anlamıyorlar en sonunda tr gitti hemen tespit ettiler ameliyat oldu geldi bir daha ne kriz ne bisey hatta kontrolleri iyi cıkıyor benim anneme yanlıs ilac verildi zamanında allahtan anladık yine bir rahatsızlıgımız oluyor haftalarca sonuc bekliyoruz bana yanlış bissy söylediler daha yeni oldu hatta yani ilk yöntemleri ilac pek bilgilerinin oldugunu düşünmüyorum tabiki doktor sonucta biliyordur ama bizimkiler gibi değiller gerci bizimkilerde artık eskisi gibi degil fakat ben ve çevrem bir hastalık oldugunda ülkemize gidiyoruz acıkcası sende de yanılma yapmıslardı mesela ilgi alaka vs süper bakım olsun ne biliyim hersey olsun ama tedavi bilgileri kısıtlı yada kullanmıyorlar

Bubenimoykumm o kadar sıkıntı cektikten sonra geri gidemiyorsun o kadar dil öğrendik calıstık ettik düzen kurduk nereye nasıl gidicez cocukları dil öğreniyor hatta kendi dilini bilmiyor çoğu ve kötü de olsa alısıyorsun mesela biz kesinlikle burda kalmayı istemiyoruz cocuk olmadan gitmek istiyoruz ama iş ve dil acısından zorlanıyoruz o kadar iş kurduk dil biliyoruz baska ülkeye gidip tekrar mı dil öğrenicem tekrar mı iş kurucaz vs vs hepsini gec sevdikleri oluyor ve bırakamıyorlar ben annemi nasıl bırakayım şimdi burda

buzdankalpler evet mesela eau de parfum kalıcı ya onun ismi şurdan geliyor fransızların yıkama alıskanlıkları vs olmadığı için tuvaletten sonra biyere gidicekseler kalıcı olanı yani eau de parfum sıkıyorlarmıs ve eger günlükse özel bir yere gitmiyorlarsa eau de toilette sıkıyorlar onun ismi de burdan geliyor

Elisam2022 elisam canım zaten türkiyeden bahsetmedim ki Türkiye daha iyi demedik ki bu kadar kızarak yazmana gerek yok bize niye kızdıgınızı anlamıyorum sorulmus cevap veriyoruz sizde türkiyeyi anlatırsınız post sahibi karsılastırma yapar bu kadar