Kızlar ikinci postu açıp sizden fikie almak istiyoeum. ben sık sık doktoe konteolune giderim fakat her gittigimde bende D eksikligi oluyor. Bu da hamilelikde bildiğim kadar çokkk önemli bir faktor. Bildigim kadar 20-30 aralığı S vitamini düşük sayılırken 20den aşağı risklidir. Bende ise bu 9. Tedavi olunuyorum D yağı içiyoeum bilmiyorum boyle durumla kaeşılaşan oldu mu kaç aya arttı D vitamininiz. Kaç ay surer bu? 2 aylık tedavi alıyorum şuan 8 tane yağ içmem güeek sonra yeniden test yqpılacak. Sağlıklı hamilelik istiyorun. Bu sebepten şimdiden tedavi alıyorum eksikliklerim icin.
Cevaplarsanız sevinirim.
Sağlıklı hamilelik için başka ne önerirsiniz?
Hamilelikde D vitamini önemi
makaroni ben de kullandım ama düşük olup olmadığını bilmiyordum sağlık ocağındaki doktor vermişti sonra kendi doktorum da verdi ama düzenli kullanmadım d vitamini için bilemiyorum fakat demir B12 vs ilaçla çok geç duzeldigi için genelde iğne tercih ediliyor belki d vitamini için de geçerlidir çok bilgim yok sağlıklı hamilelik için meyve sebze et kuruyemiş tüketimi çok önemli bir de bol bol yürüyüş temiz hava almalısınız bebeğe kilo aldıran yiyecekler de tuketebilirsiniz kaşar muz vs saglikla kucağınıza alın
makaroni hamile misiniz yoksa öncesinde değerleri yükseltip bebek mı düşünüyorsunuz tam anlayamadım folik asitin kesinlikle ihmal edilmemesi gerekiyor doktorunuz zaten söyleyecektir
makaroni d vitamini direkmi aliyorsun? Bir parca ekmegin üzerine yag sür d vitaminini damlat öyle tüket canim ve hamilelik düsünüyorsan folik asit basla derim🙏🏻
makaroni d3k2 formunu kullanmanızı tavsiye ederim bir de kuyruk yağı en yüksek d vitamini alabileceğiniz besin. Çok da takılmayın çoğu kadın hiç kontrol edilmeden hamile kalıyor direk etkisi olmaz gebeliğe
piyangobileti iğneyle ilgili doktor bir şey soylemedi. Çook düşük dedi 2 aylık yağ 3 aylık da hap kullanacaksın dedi. Artar mı bilemiyorum. bir de demir ve B12de mi onemli hamilleik icin?
piyangobileti Hayır hamile değilim 3 ay sonraya planlıyoruz hamilrligi o zamana kadar eksik olan tüm değerlerimi normale getirmek istiyoruz. Bende de D vitamini çook eksik. 3 aya kadar yukselte bilir miyiz bilmiyorum. Değerler için yani hamilelik icin onemli olan değerler başka hangileri? Yani ben nelerden test yapmalıyım ?
Moonlight_ yogurtla alıyorum, midem bulanıyor. Hamile degilim daha 3 ay sonraya planlıyoruz. 3 aya kadar bünyemi normale getirmem gerek😄
Gokkusagim geeçekten mi? Ben D vitamini hakkında okudum da bayaa bi onemli vitaminmiş, raşitizm falan diyo eksik oldugu zmaan Allah korusun🥺🥺
makaroni stress yapma hamile kalmagi bebek planini kafandan cikar ❤️ allah gönlünüze göre hayirlisi neyse onu versin insallah😘
Moonlight_ ya canım haklısın ama çok sağlıklı hamilrlik istiyorum o yuzden bünyemi hazırlıyorum. Boyle şıp die hamile kalanlar bide test mest yaptırmadan kalan kadınlar hiç mi eksiklikleri yok değerlerinde helal olsun
makaroni folik asit demir ve Magnesium bunlar en önemlisi zaten gerekirse hamileliginde takviye olarak yaziyor doktor