Benbenimsenkimsin evet ilk salçalı sos dökülüp bulgura yedirilir😂 Daha sonra sebzeler eklenirki hem sulanmasın hemde yeşillikler ölmesin diye
Kısır yapmanın püf noktaları nedir
Benbenimsenkimsin evet zeytinyagi salca ve kuru soganini kavur sogusun, islanmis bulgura baharatlari harmanla ,sonra salacali yagi koy iyice birbirine yedir,sonra yesillikleri koy canim kirmizi taze lahana koyuyorum,turşusu guzel olmaz icine
karamelek21 salatalık daha çok yakışıyor domates de olunca salata yermiş gibi oluyosun
Benbenimsenkimsin nar eksisi ve limon koy kiz guzel eksilik veriyor, hatta biz tabagimiza aldiktan sonra yine nar eksisi gezdiriyoruz ustunde☺️ tabi damak zevki
Benbenimsenkimsin ya domates koyulan kisirlar lapalasiyor sulaniyor sonra o sudan kaynaklimi bilmiyorum icindeki yesillikler ölüyor, ondan asla koymam domates cnm
karamelek21 doğru,mantıklı yeşilliklerin o sebeple ölüşmesi
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin aynen cnm birde taze dereotu taze nane ve kimyon bir ayri tat veriyor kisira bn onlarin verdigi o aromayi seviyorum
karamelek21 deniycem canım taze nane bende çok seviyorum kokusu tadı baska
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.
Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊
Benbenimsenkimsin yoo ben hep öyle yapıyorum sulanmıyor hiç vala
karamelek21 ben seviyorum ya tadı güzel oluyor ben zaten iyice yoğuruyorum lapa olsun diye 😂 pilav değil ki bu tane tane olsun 🤣
- Düzenlendi
Benbenimsenkimsin kısır da herkesin kendine göre püf noktası vardır sanırım 😂 Bn bulguru ıslatırım bol yağlı soğan ve saçlasını kavurup eklerim soğuduktan sonra yeşilliklerini eklerim kıvırcık maydanoz taze soğan ve kornişon turşu, baharat olarak pul biber karabiber kimyon, salatalık ve domatesi yakıştırmıyorum ben kısıra turşulu daha çok seviyorum
Benbenimsenkimsin kimse yazmamış bir dip not esmer bulgur kısırı arşa çıkarır 😂🥰
karamelek21 bende böyle yapiyorum 👌👌