• Muhabbet
  • Kısır yapmanın püf noktaları nedir

Benbenimsenkimsin evet zeytinyagi salca ve kuru soganini kavur sogusun, islanmis bulgura baharatlari harmanla ,sonra salacali yagi koy iyice birbirine yedir,sonra yesillikleri koy canim kirmizi taze lahana koyuyorum,turşusu guzel olmaz icine

    Benbenimsenkimsin nar eksisi ve limon koy kiz guzel eksilik veriyor, hatta biz tabagimiza aldiktan sonra yine nar eksisi gezdiriyoruz ustunde☺️ tabi damak zevki

    Biyiklim tam bende böyle yapıyorum diyecektim ki salçalı sosu sonda koyduğunu görene kadar 😄ben de demlenmiş bulgura salçalı sosu aynen böyle yapıp ekleyip karıştırıyorum sonra evde be malzeme varsa ekliyorum

      Benbenimsenkimsin Ben yağ, bol salça ve soğan kavurup üzerine bulguru ekledikten sonra biraz da öyle kavurduktan sonra suyunu ekleyip tuz,karabiber,pulbiber ilave ettikten sonra suyunu çekene kadar karıştırıp dinlendiriyorum. Lapa gibi veya kuru sevmiyorum çünkü. Suyunu tam çekmiş ve dinlenmiş olması doğru kıvamı veriyor. Salatasına marul,maydanoz, yeşil soğan, limonla ovulmuş mor lahana ekliyorum. (İsteğe bağlı kornişon turşu, mısır, domates de koyduğum oluyor) Üstüne dilerseniz karıştırırken zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz.
      Mutfakta her şeyi yapabilen biri değilim ama kısırımı herkes çok beğenir. Kim yese tarif sorar. Günüm olsa veya bir yere gidecek olsam kısırı benden isterler. Daha önce böyle denemediyseniz yapabilirsiniz.

      Demleme usülü yapmak isterseniz acısız şalgam suyunu kaynatıp onunla demlerseniz mor kısır da lezzetli oluyor. Hem görüntüsü çok hoş 😊

      lgrth vala ben salçalı sosumu sonda katıyorum iyice yoğuruyorum çok güzel oluyor yani çiğ falan kalmıyor asla

        karamelek21 ben seviyorum ya tadı güzel oluyor ben zaten iyice yoğuruyorum lapa olsun diye 😂 pilav değil ki bu tane tane olsun 🤣

          Benbenimsenkimsin kısır da herkesin kendine göre püf noktası vardır sanırım 😂 Bn bulguru ıslatırım bol yağlı soğan ve saçlasını kavurup eklerim soğuduktan sonra yeşilliklerini eklerim kıvırcık maydanoz taze soğan ve kornişon turşu, baharat olarak pul biber karabiber kimyon, salatalık ve domatesi yakıştırmıyorum ben kısıra turşulu daha çok seviyorum

          lgrth yok yerken kıtır kıtır geliyor ağza vala

            Biyiklim yaaa bende seninkiyle aynı her detay ama bulgurla salçayı ilk karıştırıp sebzesini öyle ekliyorum..bir de bizim bulgur farklı daha iri ağzı dolduruyor

              lgrth benim normal kısırlık bulgur, salçalı sosum kaynarken ben malzemeleri direk kısıra katıyorum sonra salçalı sosumu tersini yapsam da gene aynı olur diye düşünüyorum deniycem bugünlerde atarım fotoğraf 😁