MedavikPastam yok zeytin yağlı. Etli yaprak sarmada pirinç yok mu yanına nasıl pilav yapıyorsun
Dondurma kabında sarma 😄
Yemek olarak soruyorsan patates patlıcan kabak biber karışık kızartma yoğurtlayabilirsin Ben airfrya atıyorum Yarım saatte şipşak hazır. Havuç tarator cacik yapabilirsin ek olarak. Sadece patates de kizartabilirsin aslında ben oyle de severim sarmayı
Gokkusagim ben hava sıcaksa Soğuk ayran çorbası yaparım, soğuksa normal bir çorba yaparım yeter, ama bizde mesela misafire yapacaksak hep yemek yanına yaparı yani bence pilav makarna dışında ne yemek yapsan olur yanına etli yada kıymalı patates yemeğş mesela en basiti şuan
Gokkusagim anladım , meze tarzı şeyler yapabilirsiniz kapya biberli ya da tarator, hafif olur yanında ana yemek olarak sarmayı düşünürsek, Mercimek corba da doyurucu olabilir diye düşünüyorum 🙂
Elisam2022 ben airfryerda bir tek patlıcanı sevemedim yaa hiç üşenmeyip patlıcanı yağda kızartıyorum dün yedik karışık kızartma 😄
TombulHatun evet yaa bence de en iyisi çorba yoğurt ama bizde çorba gitmiyor
gshande ahahahh eşim asla mercimek çorbası yemez 😆 şehriye salatası yaptım yoğurtlu dereotlu
Gokkusagim Pirinç var içinde de yanına pilav neden yenmesinki
Gokkusagim o da güzel elinize sağlık 🙂
Gokkusagim Valla o yağ ile ugrasacagima atıyorum makineye küp küp doğrayıp. Zaten yoğurtlu yiyoruz biz o yuzden tadı gelmiyor öyle 😂
MedavikPastam iki tane pirinç yan yana diye. Tabi ki zevkler tartışılmaz bir de hiç etli yapmam hep zeytinyağı yaparız o yüzden değişik geldi
Elisam2022 işin içine yemek girince üşenmeyip yapıyorum valla 😆
Gokkusagim Cocuk olunca en kısa nasıl yapılır diye bakıyorum ben qgsjd
Gokkusagim Allah yardım etsin ne diyim.😂
Gokkusagim Ben kendim de seçici insanım ama eşim daha çok seçicidir. Yani sinir bozucu bir seçicilik. Hiç evimde doğru düzgün sebze yemeği pişmedi. Yapsam da eşim yemedi. Zeytinyağlı taze fasülyeye, bamyaya, karnabahar salatasına bayılırım mesela ama o hiç tatmadığı için yapmıyordum. Kızım doğduğundan beri ikimiz ne yersek pişirmeye başladım. Eşim Maydanoz, biber, soğan, tereyağ, zeytinyağı hiç bir surette yemek salata sarma dolma içinde yemiyor. Bunlarsız yemeğin tadı da olmuyor. Yemek yapacağım vakit dolma hazırlıyorsam ona soğansız kendime soğanlı maydanozlu iç hazırlıyorum. Kısır, salata, meze gibi şeyler yapacaksam soğansız maydanozsuz dere otu, nane, roka gibi tüm yeşillikleri koymadan hazırlayıp yarısını kendime ayırıp yediğim şeyleri öyle içine ekliyorum. Pizza, pide gibi şeyler yapacaksam da aynı şekilde yemediği malzemeleri eklemeden ona yarısını ayırıp kendi yediklerimi ayırdığım tabağa ekliyorum. Ben çareyi aynı yemeği iki farklı şekilde sunmakta buldum. İkimiz hep aynı şeyi yesek ömür boyu çocuk menülerinde ne varsa ondan yiyeceğiz. Yada patates kızartması, makarna ve fastfood ile ömür geçireceğiz. O yüzden en azından yorulmadan kendime ayrı ona ayrı yemekle uğraşmadan bu şekilde zevkimize göre hazırlıyorum. Sizde yapacağınız yemeği ona göre hazırlayabilirsiniz. 😊
zarifhanim kız bu saatte bu yorumu nasıl yazdın gece 4.5 ta
Deleted18 Ben gündüzleri müsait olamıyorum, boş olduğum geceleri bakabiliyorum foruma 🥲
zarifhanim Tamam ama her yorumun olmasada son 20 yorumunu okudum tebrik ederim iyi yazıyorsunuz. Mesleğiinii merak ettim
- Düzenlendi
Deleted18 teşekkür ederim. Ben ev hanımıyım 🥲🥲 ama her ne kadar icra edemesem de mesleğim din kültürü öğretmenliği ☺️
zarifhanim belli bir Elekten geçmişsiniz maşallah diyelim. Bende mimarım ama bende işsizim ev hanımıyım