Konu eşim .. ve pintiligi. Bı insan karısına bı lira vermez mi vermiyor .. maddi durumu iyi .. mesleğini söylemeyim ama güzel gelirimiz var şükür Allah herkese versin . Eve 1 TL bırakmaz acil bişey olsa diyorum beni ara hemen gelirim diyor . İşi gücü birikim yapmak . Tamam güzel bişey birikim yapmak ama bu kadarı da fazla zaten evimiz arabamız var daha 4 yaşında Çocuğumuz ona gelecek hazırlıyor . Tamam iyi yapiyosunda burdakide sığır değil yani . Kıyafet alacaak olsam kenndi götürür alır .daha bı kere kendim gidip gönlümce almadım . Market hastane vs herşeyi kendi halleder .trendoldan aliyo herşeyi . Ulan ver banada bende kadın oldgnu hissediyim goynumce biseyler alıyım . Evde ekmek bitse aksamaca bunun gelmesini beklerim . Gidip iki adm alamam . O yüzden çok çok alıp buzluğa koyuyorum . Bakın iyi bişey ne gerek var kendi aliyosa diyeceksiniz ama olmuyo bebe aniden bişey istyo bişey bityo biri geliyo olmuyo . Dedgim zaman beni Ara ben alırım diyo . İki senedir dilim lal oldu bı telefon aldiramadim . Var işte elinde idare et dio bebe param parça etti . Millette ne kocalar var elinde sınırsız kredi kartları nakitler .. telefonlar .. airfreyler .. robot süpürgeler .. ben süpürge istyom dedgimde o zman sen ne işe yariyacan evide o supurecekse diyo . Ya içimde çok uhte kalan şeyler var almak istese hepsini 1 dakka içinde alır ama işi gücü birikim . Yatırım . Yarın onlar süpürgeleri var diye zengin olmayacaklar ama sen 2.evini alınca zengin olacan dio . Ya ben nabim böle zenginliği . . yani ben mi çok abartiyorum bilmiyorum ama kendimi. Ccok değersiz hissediyorum .. çok takıyorum kafama .. gülüp gecemiyorum . Yıllar oldu bı çözümde bulamadım. Maksat istediğimi aldırmak değil ya kendimi degerli hissetmek bunu anlatmaya çalışıyorum . .. uzun yazdım biraz okuyan herkese tşk ederim .. bebeeyi sallarken buraya içimi dökmek istedim.. herkese ii geceler ..
Bakmayın güldüğüme..
Kadının eline para verilmemiş. Açıklamasıda bu .
Çok harcarmis kadın idareyi bilmezmis ..
Kekillikamisci benim eşimde öyle ama ben şikayetçi değilim hiç bişeyin parasına bakmadan alıyorum bana vermiyosa kendi ödesin aynı seninki gibi bşrikim yapıyo ama. hiç bişeyimizide eksik etmiyo alıştım ya qaliba
fatima19 aynı sekilde hicbiseyi eksik etmez ama ne biliyim sizde olmuo mu verse daha ii hissetmezmsnz
Kekillikamisci anladığım kadarı ile evde harçlık ta bırakmıyor. Tamam tutumlu olmak iyidir ama bukadarj fazla bence eşinden para saklicaksa neden çalışıyor.
Esmer_hatunnn evet diyorum ya 1 lira bırakmaz ben alırım gelirken işten diye .
Kekillikamisci mesleği ne lütfen söyle.
Bunu söyleyen kişinin cahillik seviyesini merak ettim
Kekillikamisci çok haklısın, yarın bir gün onun başına bişey gelse yanına gitmeye paran yok o zaman. Hani muhabbet bile vardır, kötü gün parası diye. Evde illa ki nakit 1000-2000 para bile olmalı hani 50-100’ü geçtim
Kekillikamisci bence haklısın. Durumunuz varsa yiyip içmeniz harcamanız gerekir gençlik bir daha gelmiyor. Evet bu devirde birikim yapmak önemli, biz de bebeğimize şimdiden birikim yapıyoruz elimizden geldiğince. Çünkü dünyanın bin türlü hâli var. Ama bu devirde bu ekonomide maalesef tuvalet kağıdı alınca bile bir ay sonra kârlı oluyor insan. Yani size geçen sene telefon, robot süpürge falan almış olsaydı şimdi kârlıydı aslında. Aynı zamanda eve para bırakmaması çok ilginç ve yanlış. Hâlâ böyle insanlar var mı? Evde çocuk var ya Allah korusun taksi parası bırakır insan. Benim bi arkadaşım eşinin kredi kartını kaydetmişti Trendyol’a yemek, su, kıyafet, market her ihtiyacını oradan yapıyordu. Doğru bir davranış demiyorum ama eşinin durumu iyi olmasına rağmen mahrum bırakıyordu o da çareyi böyle bulmuştu. Allah yardımcınız olsun
Kekillikamisci birikim güzel ama karısına nakit para bırakmamak nedir ? Pardon dünyanın binbir türlü hali var ben ne yapayım onun iyi gelirli işini. Çalış kardeşim sende madem öyle kendi paranı kendin kazan ye gönlünce. Saçma sapan bahaneler valla git çalış çocuğun anaokuluna gidince
Kekillikamisci maalesef böyle leri değişmez
Kekillikamisci İyi, güzel düşünüyo birikim yapıyo da, her zaman en ihtiyacın olduğu zamanlar nasıl yanında olacakmış ki? Senin de kendine göre ihtiyaçların olur, kendin çıkıp almak isteyebilirsin. Yaptığı şey çok saçma
Kızmakta haklısın. Ama eşin çok yanlış yapıyor. Bunu oturup ciddi bi şekilde konuşman lazım. Herkes bi birey sadece eşinin sana aldıkları olmaz . Senin yanında da bi birikim bi güvencenin olması lazım. Her zaman eşin yanında olmayabilir. Bunun farkında olması lazım.
Bazı erkekler bu konularda çok aığ düşünüyor ya. Eşlerine karşı cimri olan erkekleri hiç anlamıyorum. Çok haklısın kızmakta. Umarım düzelir 🧚🏻♀️
Kekillikamisci kart falan da mı yok siz gidip çekseniz sorun olur mu ?
Kekillikamisci Yahu olur mu öyle şey? Canım benim bu evin marketini faturasını eşin mi hallediyor? Fazladan masraf çıkar, gerekirse bunu hep sorun haline getir. Evinizin sırf bu yüzden huzuru olmadığını hissetsin. Çözüm üretene kadar sorun çıkarmayı hakediyor eşin. Allah göstermesin ama yarın bir deprem olsa o ikinci ev gitse.. veya tekrar Allah göstermesin ailenizden birini kaybetseniz doya doya yaşamadığınıza kafanız rahat bir şekilde maddi manevi bir şeyler yapmadığınıza üzülmez misiniz? Ne anlamı kalır ki bu kadar kısarak yaşamanın. Benim altınlarım çalındı, keşke kendimiz yeseydik birikim mirikim yapmasaydık en azından başkasına gitmezdi çöp olmazdı diyoruz. Kapınıza biri gelse, acil bir yere gitmeniz gerekse veya çocukların canı bir şey çekse bir oyuncak istese her dakika eşiniz mi gelecek? Benim de cüzdanımda üç kuruş para dursun, bir şey alırken bir kere de maddiyatı düşünmeden alayım ne olmuş desen konuşman lazım. Artık tavır mı alırsın, küser misin, kavga mı edersin nasıl belli edersen et eşine bu durumu. Çok kötü bir huy, önüne geçmezsen ömür boyu eşine para vermemeyi normal görür
Kekillikamisci elimde sınırsız kredi kartı var allaha şükür beli bi sınırı geçmem niye iradesiz olayım… eşin çok geri kafalı gerçekten bak…………. snir bozucu aşırı hemde biten ekmeği ben alırım hayırdır yani
Kekillikamisci aynisi ilk evlendigmzde bende de vardi sonra ne oldu ? Gozunu bi korkuttum kredi kartim da var nakit param da robotum da var arabam da ustelik pasalar gibi kendi aldi alacak da evet birikim yapmak guzel ama varken benden kisarsan olmaz o is… Maddi olarak kendimde kazandm ama ona elini bile surmedi ha suan calismiorm kizim daha 6 aylk ama ben calismazken de yapacak ne demek 5 kurus para birakmamak ne demek supurge alcaksam sen ne ise yariosn demek ya pardon da öküz mu bu
Kekillikamisci bizim de durum çok iyidir eşim asker , ama robot süpürge diye tutturmadim ya da aifrey mi ne yazamıyorum bile bide zaten aifry kendim istemiyorum gerek görmüyorum inan, ama onun dışında tabii vermesi gerekiyor para. Ama robot supurgem yok sunum yok diye kendini üzme. illa ki olur bı yerden sonra. Sürekli birşey icat ediliyor. Hepsini insan nasıl alsın ki dediği gibi süpürge bu mutluluğunuz daim olsun. 🤍 Sağlığınız yerinde olsun inan gerisi teferruat illa ki bazı yatırımlar için bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekir diğer insanların yatırımı yoktur parayı oraya buraya harcar robot süpürge bilmem ne işte sen düşün yanii hiç kendini o konuda üzme. Ama tabi ki evin hanımı olarak eline para vermesi gerekir çünkü dünya hali ne olacağını bilemeyiz eşin yokken ihtiyaç olabilir. Ani bir durumda.
Kekillikamisci tabi orası öyle belkide istersen verir ama hiç istemedm ihtiyaç duymadım bi şeye katılıyorumki. insanın kendi cüzdanı olsa ve içinde azda olsa parası bulunması iyi hiss ettiriyo 😁